Дніпропетровська ТПП підтримала участь підприємств-членів у міжнародній виставці «Екологія підприємства 2017»

Дніпропетровська торгова-промислова палата взяла участь у V Спеціалізованій виставці «Екологія підприємства 2017», що відбулася 7 - 9 листопада в Міжнародному виставковому центрі, м. Київ.

З кожним роком все більше підприємств виявляють високу зацікавленість у впровадженні якісних екологічних проектів, безпечних для навколишнього середовища «зелених технологій» на власному виробництві, модернізації застарілого обладнання та мінімізації його впливу на природу. Беручи на озброєння нові можливості Палати у співробітництві з Програмою сприяння зеленій модернізації української економіки Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ), яка виконується за дорученням Уряду Німеччини, Дніпропетровська ТПП не могла оминути увагою подібний захід. 

За підтримки GIZ та за ініціативи Комітету провайдерів зелених послуг при Дніпропетровській ТПП, було підготовлено стенд-презентацію послуг понад 20 членів Комітету та надано сприяння щодо участі бажаючих профільних «зелених провайдерів»  в роботі програми V Спеціалізованої виставки «Екологія підприємства 2017».

Основне завдання проекту – сприяти просуванню ідей зеленої економіки та формуванню ринку «зелених» послуг в Дніпропетровській області. Членами комітету виступають провідні експерти: енергоаудитори; екологи-фахівці з управління відходами; представники сертифікаційних органів, що працюють в сфері побудови систем екологічної безпеки та енергоменеджменту; інженерні компанії – інсталятори енергоефективного обладнання; фахівці в області інформаційних технологій; науковці та громадські діячі регіону. Загалом до комітету входить вже більше 30-ти експертів.

Комітет на виставці представили Юлія Муха, Директор ПП «Науково-виробничий центр «Техноекос»; Григорій Шматков, професор, академік Міжнародної Академії Наук Екології та Безпеки, директор ТОВ НВП «Центр екологічного аудиту та чистих технологій»; Олександр Зудіков, директор з розвитку ТОВ «ІННОВАЦІЙНІ ЕКОТЕХНОЛОГІЇ УКРАЇНИ».

 «Подібні виставки дають можливість фахівцям отримати повну інформацію про сучасний стан галузі і тенденції її розвитку, відстежити зміни законодавчої бази, порівняти та об’єктивно оцінити ринкові пропозиції. Завдяки цьому заходу, ми можемо не тільки популяризувати ведення «зеленого» бізнесу підприємствами країни, а також підвищити рівень обізнаності громадян в сфері екологічної безпеки, – зазначила Юлія Муха. – До того ж, ми завжди повинні тримати руку на пульсі наукового та технологічного розвитку нашого регіону. Адже Дніпропетровщина є першою серед регіонів України, де на промислових об’єктах почали  запроваджувати «зелену» модернізацію економіки. Такий підхід дозволяє вирішити ряд екологічних проблем промислового регіону, дати «зелене» світло іноземним інвестиціям в Україну та вивести українські підприємства на світові стандарти роботи», – додала директор ПП «Науково-виробничий центр «Техноекос».

В рамках виставки було проведено ряд конференцій, семінарів, «круглих столів», присвячених актуальним правовим, технічним та фінансовим питанням екологічної ситуації в Україні, міжнародному досвіду і співробітництву, а також перспективам розвитку технологій, пов'язаних з охороною навколишнього природного середовища.

Назад